Persbericht

Inloophuis Het Knooppunt in Lunetten viert feest!

Eindelijk kan het dan gaan gebeuren: de viering van al heel wat jaren Inloophuis Het Knooppunt in de wijk Lunetten!

Inloophuis Het Knooppunt in Lunetten werd in mei 1991 opgezet door drie kerken: de R.-K. parochie Johannes de Doper – Bernardus, de Hervormde Gemeente en de Gereformeerde Kerk. Inmiddels wordt ons inloophuis ook door andere organisaties ondersteund zoals makelorganisatie DOCK, de Gemeente Utrecht en diverse fondsen.

Het Knooppunt gebruikt een ruimte in Buurtcentrum De Musketon als een huiskamer voor mensen die om uiteenlopende redenen tijdelijk of blijvend niet goed mee kunnen komen in de samenleving. We draaien volledig op vrijwilligers. We schenken onze gasten koffie, thee en aandacht,  of we voorzien hen van broodnodige producten. We brengen mensen samen en laten hen in hun waarde. Zo vindt er echte ontmoeting plaats en groeien mensen in zelfvertrouwen en in hun gevoel van eigenwaarde. Daardoor wordt de stap naar meer meedoen in de samenleving kleiner.

Op vijf dagen in de week is er een open inloop (op zaterdag met een ruilwinkel erbij) en op dinsdag deelt  Voedselbank Lunetten voedselpakketten uit. Op deze wijze maken gemiddeld 70 mensen per week gebruik van het Knooppunt.

In 2016 konden we vanwege droevige omstandigheden niet ons 25-jarig bestaan vieren. Vorig jaar ging door Corona ook ons 30-jarig bestaan bijna geruisloos voorbij. Maar nu gaan we wel ons 30/31-jarig bestaan vieren. Want we zijn trots op ons Knooppunt, trots op onze vrijwilligers en blij met onze gasten!

Tijdens dit feest nemen we afscheid van Hans Harmsen, die zes jaar lang vrijwillig coördinator van de Inloop is geweest, zeer kundig, betrokken en met een enorme inzet. Wat zullen we hem missen.

Wanneer: zaterdag 21 mei 2022 van 11:00 tot 15:00 uur

Waar: Buurtcentrum De Musketon, Hondsrug 19 , ingang aan Salland

Programma: Inloop voor betrokkenen en belangstellenden —  officieel gedeelte met  de r.-k. geloofsgemeenschap, de Nicolaïgemeente, wijkbewonersinitiatief Lunetten Wil Wel en (hopelijk) de Gemeente Utrecht – afscheid van coördinator Hans Harmsen.

================================================================

Noot voor de redactie

Voor meer informatie kunt u terecht bij Hans Harmsen (harmsen.hans@gmail.com) of  Lous Brouwer, secretaris van het bestuur van Het Knooppunt (lous.brouwer@ziggo.nl)